Фальшивомонетництво в Центральній і Східній Європі в епоху Середньовіччя та Раннього нового часу

Нещодавно вийшла друком книга-дослідження “Фальшивомонетництво в Центральній і Східній Європі в епоху Середньовіччя та Раннього нового часу” за авторства кандидата історичних наук, провідного наукового співробітника сектора нумізматики Національного музея історії України Андрія Бойко-Гагаріна.

Обкладинка

У роботі вивчені основні типи підробок монет, що зустрічаються в знахідках в Центральної і Східної Європи, аналізуються причини появи фальсифікатів, визначена роль фальшивок в історії грошового обігу, описані технології їх виробництва в давнину із застосуванням новітніх точних методів фізичних досліджень.

Зміст

Розглянуті кустарні підробки монет, прототипами для виготовлення яких послужили монети Візантії, Арабського халіфату, Київської і Галицької Русі, Великого князівства Литовського, королівства Польського і Речі Посполитої, окупованих нею земель Балтії, монети Богемії і Угорщини, Молдавії і Трансільванії, Пруссії, Голландії, німецьких земель Священної Римської імперії, Московського царства, Золотої Орди, Кримського ханства, імперії Османа, Тевтонського ордену в Пруссії і Ливонии, Іспанії, Венеції, Шотландії, а також Франції та Індії.

Розділ 2

Розділ 4

Розділ 6

Розділ 15

Книга містить безліч цікавих фактів, що дозволяють по-новому поглянути на історію грошового обігу.

Таблиця 1

Автором складена детальна топографія знахідок фальшивих монет, що дало можливість визначити потенційні центри незаконного виробництва монет на території сучасної України.

Таблиця 2

У роботі описано понад 600 різних підробок монет для обігу, подані їх ілюстрації.

Спираючись на отримані виведення і глибину аспекту фальшивомонетниці, автором пропонується нове, розширене визначення терміну нумізматика.

Робота є дуже актуальною і буде корисна для істориків, археологів, музейних працівників, експертів-мистецтвознавців, колекціонерів, студентів, краєзнавців та усіх небайдужих до історії рідного краю серед як вітчизняних, так і іноземних читачів.

Об’єм: 560 сторінок кольорового друку, щільний крейдований папір.

Тверда палітурка. Формат В5. Книгу надруковано російською мовою.

Стосовно замовлення книги пишіть в коментарях до цього запису на сайті або на пошту автора книги : boiko.gagarin@gmail.com

Залишити відповідь