Власний досвід подачі документів на біометричний закордонний паспорт

Біометричний паспорт

Біометричний паспорт

Хтось колекціонує предмети, а хтось – враження. Враження від подорожей. Тож я вирішив що буде доречно поділитися в блозі власним досвідом.
Подавав в Києві документи на біометричні паспорти всією родиною. Принципово подавав не через прокладку «Паспортний сервіс» – не хочу годувати пройдисвітів, та й 1200 грн не зайві (за 3 паспорти).

Записувався на подачу вдень, за 2 тижні. На сайті є можливість записатися тільки 2 рази із однієї IP-адреси. А потрібні були три «номерки». Зателефонував в службу підтримки, де підказали що можна зробити ще 2 записи на той самий телефон через голосове меню, тільки треба знати код відділення ДМС. Код підказала співробітник служби підтримки, і я зареєструвався третій раз. Зауважте, що для реєстрації на сайті потрібно вказати останні цифри паспорту; для реєстрації за телефоном цього не потрібно. І ще один момент – в той саме час як на сайті вільних місць не було, в голосовому меню був час для реєстрації, при чому на вибір 15-15, 15-30, 15-45 тощо.
Прийшли на Богдана Хмельницького, 10 завчасно. І це було добре, бо автомат із оплати послуг банківські картки до оплати не брав, тільки готівку, тож довелось пройтись до банкомату на розі Пушкінської та Богдана Хмельницького.
Сплата пройшла без проблем, разом із комісією 574 грн за 1 паспорт. Пропонували прискорений, він дорожче десь на 250 грн, але ми не маємо потреби, тим паче що все одно терміни виготовлення порушуються – нам обіцяли паспорти десь через 2 місяці.
Черг фактично немає. Відвідувачі приходять на свій час. Але – можна спробувати зайти з вулиці і подати паспорт у вільний час – це десь із 17 до 18. І протягом дня буває що людина не приходить або не має всіх документів – так був свідком як жіночка прийшла, але без паспорта громадянина України. Тож в такому випадку також може пройти людина без попереднього запису.
У нас подача документів пройшла без проблем, хочу лише наголосити на наступному:
1. Той із батьків, хто подаватиме заяву від імені дитини, має до цієї заяви також додати копії своїх документів. Так що краще майте зайві.
2. Якщо ідентифікаційний код проставлений в паспорті і є копія цієї сторінки – цього достатньо, папірець із ІПН брати із собою не потрібно. Є інформація що якщо код вже був у старому паспорті (проставляли із 2008 року) то це не потрібно – але я не перевіряв, краще майте із собою.
3. Потрібен діючий закордонний паспорт, якщо є. Паспорти залишаються на руках, їх просто сканують. Доплачувати за збереження старих паспортів не треба.
І ще, чоловіки, можете не вдягати краватку – її на фото все одно видно не буде 🙂
Перемог вам у зіткненнях із бюрократичною машиною, та вдалих подорожей!

Залишити відповідь